2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA HAZIRLIK SINIFINDAN MUAF OLMA HAKKINDA DUYURU

Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi Muafiyet Dilekçesi Hususunda Duyuru

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında, Yabancı Dil Hazırlık Eğitiminden  muaf olmak isteyen öğrencilerin, Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 5. Maddesi uyarınca,  ilgili yabancı dili (İngilizce) B1 düzeyi için en az 60 puan ve (Almanca/Bulgarca/İngilizce)  B2 düzeyi için de en az 75 puan aldığını gösteren (ÖSYM tarafından kabul edilen Eşdeğerlikler Tablosunda göre) sınav sonuç belgesi ve/veya YÖKDİL, YDS gibi sınav sonuç belgelerini Yabancı Dil Hazırlık Eğitiminden muaf olmak istediklerini belirten bir dilekçe ile birlikte Yabancı Diller Yüksekokuluna şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen sınav sonuç belgelerine sahip olmayan fakat en az son üç yılda; eğitim dili olarak belirlenen yabancı dilin (Almanca/Bulgarca/İngilizce) anadil olarak konuşulduğu bir ülkede, o ülke vatandaşlarının devam ettiği ortaöğretim kurumlarında eğitim görüp, ortaöğretimini bu kurumlarda tamamlamış olan öğrencilerin, diploma/karnelerinin fotokopisi ve Yabancı Dil Hazırlık Eğitiminden muaf olmak istediklerini belirten bir dilekçe ile birlikte Yabancı Diller Yüksekokuluna şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Online başvuru yapmak isteyen öğrenciler, YDYO web sitesinde yer alan Dilekçe Örnekleri butonunu tıklayıp muafiyet dilekçesini doldurduktan sonra dil bildiğine dair sertifika ya da diplomanın fotoğrafını çekip JPG dosyası olarak muafiyet dilekçesi ile birlikte  ydyo@trakya.edu.tr adresine mesai saatleri içinde gönderebilir.

Muafiyet dilekçesi: https://ydyo.trakya.edu.tr/pages/dilekce-ornekleri

SON BAŞVURU TARİHİ:

ESKİ ÖĞRENCİLER: 8 EYLÜL 2021 ÇARŞAMBA GÜNÜ 17:30'A KADAR.

YENİ ÖĞRENCİLER (2021 YKS İLE KESİN KAYIT YAPTIRANLAR): 22 EYLÜL 2021 ÇARŞAMBA GÜNÜ 17:30'A KADAR.

Bu içerik 26.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 4217 kez okundu.