Hakkımızda

Edirne’de yer alan Trakya Üniversitesi’ne bağlı Yabancı Diller Yüksekokulu, Bakanlar Kurulunun 30.09.2005 tarihli kararı ile kurulmuş, zorunlu ve isteğe bağlı İngilizce ve Almanca hazırlık sınıflarının Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde toplanmaya karar verilmesiyle 2006-2007 eğitim-öğretim yılından itibaren faaliyete geçmiştir. Aynı eğitim-öğretim yılında birden fazla dil bilen uzman ihtiyacını gidermek amacıyla Mütercim-Tercümanlık Almanca ve İngilizce Anabilim Dalları kurularak, 20’şer öğrenci alınmıştır.

Trakya bölgesinin ve Edirne ilinin Balkan ülkeleriyle sınır komşuluğu, eğitim dili Almanca ve İngilizce olan iki programın yanı sıra komşu ülkelerin dillerini ön plana çıkaran programların açılmasını beraberinde getirmiştir. Bu bağlamda ikinci adım olarak Mütercim-Tercümanlık Bulgarca Anabilim Dalı ve Balkan Dilleri Arnavutça, Boşnakça, Romence, Yunanca ve Balkanlarda en yaygın kullanılan dil olması nedeniyle Rusça Anabilim Dalları açılarak, 2007-2008 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci alımına başlanmıştır. Bu bölümler daha sonra Yükseköğretim Genel Kurulunun 07.02.2008 tarihli kararı ile Fen-Edebiyat Fakültesine bağlanmış, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında mevcut programlara Hırvat Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı eklenmiştir. Ayrıca 03.09.2008 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararı ile Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde Yabancı Diller Bölümü ve bu bölümün içinde Ermeni Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nın kurulmasına karar verilmiştir.

Günümüzde Almanca, Bulgarca ve İngilizce hazırlık eğitimi veren Yabancı Diller Yüksekokulu, 11 Aralık 2018 tarihinde uluslararası bağımsız ve tarafsız yetkilendirme kuruluşu olan "Pearson Assured" tarafından akredite edilmiştir.

2018 yılında ilk kez akredite edilen Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu 4 Mayıs 2021 tarihi itibariyle "Pearson Assured" tarafından bir yıllığına yeniden akredite olma hakkı kazanmıştır.

Bu içerik 21.02.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 12221 kez okundu.