2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA YKS VE YÖS EK KONTENJAN KAPSAMINDA KAYIT YAPTIRAN VE ZORUNLU HAZIRLIK SINIFINDAN MUAF OLMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERE DUYURU

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında kayıt yaptıran ve zorunlu hazırlık eğitiminden Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Madde 5 “Muafiyet” uyarınca muaf olmak isteyen öğrencilerin dilekçelerini, muafiyet sağlayan belgeleri ile birlikte en geç 18.10.2021 Pazartesi günü saat 17:30’a kadar  Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.
Online başvuru yapmak isteyen öğrenciler, YDYO web sitesinde yer alan Dilekçe Örnekleri butonunu tıklayıp muafiyet dilekçesini doldurduktan sonra dil bildiğine dair sertifika ya da diplomanın fotoğrafını çekip JPG dosyası olarak muafiyet dilekçesi ile birlikte  ydyo@trakya.edu.tr adresine gönderebilir.

GEREKLİ BELGELER:  

Tüm öğrenciler için:  

Muafiyet Dilekçesi     (https://ydyo.trakya.edu.tr/pages/dilekce-ornekleri)  

Makine Mühendisliği / Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri için:  

B1 düzeyinde zorunlu hazırlık eğitimi için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi   (ÖSYM) tarafından yapılan Yabancı Dilbilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından  (e-YDS)  en az 60 veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen Eşdeğerlikler Tablosunda gösterilen yabancı dil sınavlarından eşdeğer puanı almış olmak.

 Almanca/Bulgarca/İngilizce Mütercim-Tercümanlık ve Almanca/İngilizce Öğretmenliği öğrencileri için:  

B2 düzeyinde zorunlu hazırlık eğitimi için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yabancı Dilbilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 75 veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen Eşdeğerlikler Tablosunda gösterilen yabancı dil sınavlarından eşdeğer puanı almış olmak 

 Eşdeğerlikler Tablosu için:  

https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/GENEL/EsdegerlikTablosu25022016.pdf

Muafiyet dilekçesi vermeyen ya da dilekçe verdikleri halde belgeleri muaf olmak için yetersiz görülen öğrenciler için 21-22 Ekim 2021 tarihlerinde T.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulunda Yeterlik ve Seviye Tespit sınavı yapılacaktır.

YÖS Ek Kontenjan kapsamında kaydolan öğrencilerimizin Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavına girebilmesi için Türkçe Yeterlik Belgesi ya da orta öğrenimi azınlık okulunda veya Türkçe eğitim veren bir okulda tamamladığını gösteren bir belgeyi ibraz etmeleri gerekmektedir.  

Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı Programı ve sınava girecek olan öğrencilerin listesi  20 Ekim 2021 tarihinde web sitemizde duyurulacaktır.  

Bu içerik 12.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 791 kez okundu.