2021-2022 ORA 5 Reading Competition

ORA 5 – Oxford Readers’ Academy – Yarışması

Oxford University Press 5. Oxford Readers’ Academy Reading Competition düzenlemektedir.

Katılımcılar Oxford Bookworms Graded Readers serilerinden kitaplarını seçip okuduktan sonra özgün bir video çalışması ile yarışmaya katılmaktadır. Bu yıl Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Hedefleri arasından “Life on Land” seçilmiştir ve yarışmanın teması “Read for Earth” olarak belirlenmiştir. Tüm ödüllerin yanında, dereceye giren bütün katılımcı ve mentorlar için TEMA Vakfı aracılığıyla Oxford University Press tarafından fidan dikilecektir.

Oxford Readers’ Academy (ORA) Reading Competition Nedir?

• ORA üniversite öğrencilerine yönelik bir okuma yarışmasıdır.
  • Öğrenciler okudukları kitapla ilgili bir video çekmektedir.
  • Yarışmanın amacı öğrencileri okumaya teşvik etmek,  üst düzey düşünme becerilerini geliştirmek, özgüvenlerini arttırmak ve yaratıcılıklarını da kullanarak bir ürün ortaya çıkarmalarını sağlamaktır.
  • Yarışma Türkiye’deki tüm üniversitelerin hazırlık ve 1. sınıf öğrencilerine açıktır.

ORA Okuma Yarışmasına Katılmak için Ne Yapmak Gerekir?

• Oxford Academy Readers serisinden seviyenize uygun ve hoşunuza gideceğini düşündüğünüz bir kitap edinmek.
  • Kitabı okumak ve kitapla ilgili bir video çekmek.

Bu videoların uzunluğu, tarzı vs tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmıştır. Herhangi bir kısıtlama yoktur.

OUP Kitap kataloğu için TIKLAYINIZ

Daha önceki yıllarda kazananların listesi ve projelerini görmek için TIKLAYINIZ

Üniversiteler kendi bünyelerinde verilen kriter doğrultusunda belirledikleri 3 finalisti Oxford’a bildirir ve sonrasında üniversitelerden bağımsız bir jüri tüm ürünleri değerlendirir ve ülke çapında dereceye giren 10 öğrenci ve 5 mansiyon ödülü seçilir.

Değerlendirme ölçütleri için TIKLAYINIZ

Yarışma için belirlenen bir takvim vardır. Ancak ayrıca okulumuz içinde belirlediğimiz takvim aşağıdadır:

Başvuru için son tarih                                    23.12.2021

Projenin mentor hocaya teslim edilmesi       01.03.2022

YDYO için finalistlerin ilanı                         15.03.2022

Mentör hocalarımız, Öğr. Gör. Meltem Baysal Çalışkan, Öğr. Gör. Cazibe Özgür ve Öğr. Gör. Cevriye Öztürk olacaktır.

Bu yarışmaya katılmak isterseniz, mentör hocalarımızın  meltembaysal@trakya.edu.tr, cazibeyigit@trakya.edu.tr, cevriyeozturk@trakya.edu.tr adreslerine Ad-Soyad, Sınıf, Telefon numarası ve ogr@trakya.edu.tr uzantılı e-posta adres bilgilerinizi göndermeniz yeterlidir.

Yarışmaya başvuran öğrencilerimiz süreç boyunca taslak hazırlanması, videonun kurgulanması vb için mentor hocaları ile sürekli iletişim halinde olacaklardır.

Bu içerik 08.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 361 kez okundu.