2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı TÜ Yabancı Diller Yüksekokulu "Detecting Writing Quality in L2 English: At the Crossroads of Learner Corpus and NLP" Başlıklı Webinar Hakkında Duyuru

Resim
Toplantı Link için TIKLAYINIZ

TÜ Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde, Microsoft Teams platformu üzerinden 9 Haziran 2023 Cuma günü saat 14.00'te "Detecting Writing Quality in L2 English: At the Crossroads of Learner Corpus and NLP" başlıklı bir webinar düzenlenecektir. YDYO ve Rektörlük Yabancı Diller Bölümü öğretim elemanlarına yönelik düzenlenecek webinarda Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanı  Öğr. Gör. Dr. Hakan Cangır ve Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Doç. Dr. Kutay Uzun konuşmacı olarak yer alacaklardır.

Webinar kısa içerik ve amaç (Dil: İngilizce)
Bu webinarda 220K289 nolu TÜBİTAK projesinin sonuç bulguları katılımcılarla paylaşılacak ve ekibin geliştirdiği, öğrenen derlemi arayüzü tanıtılacaktır. Sunu taslağı aşağıdaki gibidir:
▪ Derlembilim ve doğal dil işleme alanlarının ortak noktaları,
▪ D2 İngilizce’de yapılan sözcük hataları ve bunların yabancı dilde yazı kalitesine etkileri,
▪ TELC öğrenen derlemi tanıtımı,
▪ Doğal dil işleme araçları ile tespit edilen sözcük zenginliği, anlamsal ilişki, yapısal zenginlik, gramer hatası vb. parametrelerin, yazı puan tahmininde kullanılması.

Webinarın amacı (a) yabancı dil öğretimi alanında görev yapan öğretim görevlilerine derlem ve doğal dil işleme araçlarını ve TELC öğrenen derlemini tanıtmak ve (b) derlemin dil öğretimi ve yazı performansı değerlendirmede kullanımını teşvik etmektir. Hedef kitlesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde çalışmakta olan öğretim görevlileridir.

Proje hakkında bilgi için TIKLAYINIZ.


Bu içerik 07.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 764 kez okundu.