2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı TÜ Yabancı Diller Yüksekokulu ile Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Arasında "Erasmus+ Dil Sınavı Standardizasyonu ve Hazırlığı Toplantısı" Düzenlendi

TÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Meriç Toplantı Salonu'nda 10.01.2023 tarihinde 10.30-11.45 saatleri arasında "Erasmus+ Dil Sınavı Standardizasyonu ve Hazırlığı Toplantısı" düzenlenmiştir. Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi adına Öğr. Gör. Özay Ak'ın katıldığı toplantıya, YDYO Müdürü Prof. Dr. Handan Köksal, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Seray Tanyer, Yüksekokul Sekreteri Serdar Uzun, Sınav Hazırlama Ölçme ve Değerlendirme Koordinatörleri Öğr. Gör. A. Bihter Gökçeyurt (İngilizce) ve Öğr. Gör. Dr. Güleser Korkmazer (Almanca) katılım göstermişlerdir. Toplantıda "Erasmus+ Dil Sınavı"nın kalite güvencesinin sağlanabilmesi amacıyla atılabilecek adımlar ve yapılabilecek standardizasyon çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Hakkında görüş alışverişinde bulunulan hususlar şunlardır:

• Sınavı hazırlayacak ve uygulayacak birimin daimi kılınması
• Sınav kılavuzu ve optik okuyucu oluşturulması
• Sınav seviyesi ve başarı durumu
• Sınavın hazırlanma, basılma ve uygulanma sürecinde iş gücü yönetimi ve malzeme tedariği
• Sınavın hazırlanma, basılma ve uygulanma sürecinde takip edilecek çalışma takvimi
• Sınav sonunda anket uygulanması
• Sınav güvenliği (Başvuru süreci, sınava giriş için gerekli belgeler, imza listeleri vb.)
• Sınav sonuçlarının birimlere bildirilmesi

• Sınav sonucu ilan aşamaları ve sorumlu birimler
• Sınav itiraz süreci
• Sınav evraklarının saklanması
• Sınav hazırlama ve uygulama sürecinde görev alan akademik ve idari personele teşekkür belgesi sunulması

• Bütçe ve ödenek
• İki birim arasında süreç yönetimine dair işbirliği için atılabilecek adımlar

• YÖKAK taslak raporunda Erasmus+ Dil Sınavı'nın yeri
Bu içerik 10.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 886 kez okundu.