2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı TÜ Yabancı Diller Yüksekokulu ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Arasında "Kur Sistemine Geçiş Süreci İstişare Toplantısı" Gerçekleştirildi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu arasında 20 Aralık 2022 Salı günü 17.00-18.10 saatleri arasında "Kur Sistemine Geçiş Süreci İstişare Toplantısı" gerçekleştirilmiştir. ESOGÜ YDYO adına Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mutlu KORKMAZ'ın katıldığı toplantıya, TÜ YDYO adına Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Handan KÖKSAL, Müdür Yadımcısı Öğr. Gör. Dr. Seray TANYER, Öğr. Gör. Mustafa ŞİRİN ve Sekreterimiz Serdar UZUN katılım göstermişlerdir. Sayın  KORKMAZ toplantı sırasında yaklaşık beş yıl önce zorunlu yabancı dil hazırlık eğitimini "yıllık" biçimde yürütmeyi bırakıp "dönemlik" bir eğitim-öğretim programı uygulamaya başlayan ESOGÜ YDYO'nun bu uygulamaya geçiş sürecine dair detaylı bilgilendirmede bulunmuştur. Bilgilendirme safhasını TÜ YDYO katılımcılarının yeterlik ve seviye tespit süreci, sınıfların organizasyonu, seviyeler arası geçiş, ders materyalleri, ölçme ve değerlendirme süreçleri, ikinci öğretim, isteğe bağlı yabancı dil hazılık eğitimi vb. konularla ilgili ayrıntılı soruları takip etmiştir. Karşılıklı zengin bilgi alışverişinin gerçekleştirildiği toplantıda verimli bir paylaşım sağlanmıştır. İşbirliği ve katkılarından dolayı Öğr. Gör. Mutlu KORKMAZ'a teşekkürlerimizi sunarız.

TÜ YDYO Müdürlüğü

Bu içerik 20.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 1142 kez okundu.