2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı TÜ Yabancı Diller Yüksekokulu İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Eğitimi (İBİHE) Programı Başvuru Sonuç Listesi (Asil/Yedek Liste)


2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı TÜ Yabancı Diller Yüksekokulu İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Eğitimi (İBİHE) Programı Başvuru Sonuç Listesi (Asil/Yedek Liste) için TIKLAYINIZ

 YÖK Eğitim Öğretim Daire Başkanlığı belirli önlisans ve lisans programlarına kayıtlı öğrencilerin İBİHE Programına başvurusunu onaylamıştır. TÜ YDYO bu programların arz-talep dengesini gözeterek her program için 2 kontenjan ayırmıştır (91 Program x 2 Öğrenci = 182 Öğrenci / İBİHE Yükseköğretim Kurulu Programları Listesi ve Kontenjan Sayıları için TIKLAYINIZ.). Mevcut 91 önlisans/lisans programına yerleşen öğrencilerin ÖSYM puanları baz alınarak ve bu puanlar en yüksekten en düşüğe sıralanarak İBİHE Programı Asil ve Yedek Listesi oluşturulmuştur.  

♦ İBİHE almaya Asil listeden hak kazanan öğrenciler, 06/09/2022 ve 08/09/2022 tarihleri arasında Perşembe günü saat 17.00’a kadar, daha önce http://hazing.trakya.edu.tr adresinden doldurdukları başvuru formunun çıktısını alıp, imzalayıp, bu belgeyi şahsen TÜ YDYO Müdürlüğüne süresinde teslim etmeleri durumunda, bu öğrenciler 2022-2023 Akademik Yılında İBİHE almak için kesin kayıt yaptırmış olacaklardır ve kayıt işlemini iptal edemeyeceklerdir. Öğrenciler YDYO İBİHE Programına kayıt olduklarında, yerleştikleri önlisans ve/veya lisans programında 1 (bir) akademik yıl boyunca eğitim alamayacaklarını bilmelidirler. Süresi dışında başvuru ve kayıt kabul edilmeyecektir. Posta yoluyla ve elektronik ortamda gönderilen evraklar işleme alınmayacaktır. 

♦ Asil listedeki adaylar kayıt yaptırmaması durumunda boş kalan kontenjanlar için kayıt hakkı kazanan Yedek aday listesi 09/09/2022 tarihinde YDYO web sayfasında ilan edilecektir. Yedek listeden hak kazananlar 12/09/2022 ve 13/09/2022 tarihleri arasında Salı günü saat 17.00’a kadar daha önce http://hazing.trakya.edu.tr adresinden doldurdukları başvuru formunun çıktısını alıp, imzalayıp, bu belgeyi şahsen TÜ YDYO Müdürlüğüne süresinde teslim etmeleri durumunda, bu öğrenciler 2022-2023 Akademik Yılında İBİHE almak için kesin kayıt yaptırmış olacaklardır ve kayıt işlemini iptal edemeyeceklerdir. Öğrenciler YDYO İBİHE Programına kayıt olduklarında, yerleştikleri önlisans ve/veya lisans programında 1 (bir) akademik yıl boyunca eğitim alamayacaklarını bilmelidirler. Süresi dışında başvuru ve kayıt kabul edilmeyecektir. Posta yoluyla ve elektronik ortamda gönderilen evraklar işleme alınmayacaktır.

♦ İBİHE almaya hak kazanan öğrenciler, 2022-2023 Akademik Yılı başında yapılacak olan Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavına girmeyeceklerdir; bunun yerine, derslerin başladığı ilk hafta yapılacak olan İngilizce Seviye Tespit Sınavına gireceklerdir ve aldıkları puana göre sınıflara yerleştirileceklerdir.

♦ İBİHE dersleri Trakya Üniversitesi 2022-2023 Akademik Takviminde belirtildiği şekilde 19/09/2022 tarihinde İlk Ders Sunumu ile başlayacaktır.

♦ İBİHE dersleri, Edirne il merkezinde yer alan Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi YDYO binasında yapılacaktır. Öğrenciler bu bilgiyi konaklama yerlerini belirlerken dikkate almalıdırlar.

♦ YDYO’nun genel işleyişi konusunda fikir almak için YDYO internet sitesi (http://ydyo.trakya.edu.tr) ziyaret edilmelidir.
Bu içerik 05.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 2347 kez okundu.