2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı TÜ Yabancı Diller Yüksekokulu İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Eğitimi (İBİHE) Programına Asil Kontenjandan Kesin Kayıt Yaptıran Öğrenci Listesi


2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı TÜ Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Eğitimi (İBİHE) Programına Asil Kontenjandan Kesin Kayıt Yaptıran Öğrenci Listesi için TIKLAYINIZ. 

♦ İBİHE almaya hak kazanan ve YDYO'ya kesin kayıt yaptıran öğrenciler, 2022-2023 Akademik Yılı başında yapılacak olan Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavına girmeyeceklerdir; bunun yerine, derslerin başladığı ilk hafta yapılacak olan İngilizce Seviye Tespit Sınavına gireceklerdir ve aldıkları puana göre sınıflara yerleştirileceklerdir.

♦ İBİHE dersleri Trakya Üniversitesi 2022-2023 Akademik Takviminde belirtildiği şekilde 19/09/2022 tarihinde İlk Ders Sunumu ile başlayacaktır.

♦ İBİHE dersleri, Edirne il merkezinde yer alan Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi YDYO binasında yapılacaktır. Öğrenciler bu bilgiyi konaklama yerlerini belirlerken dikkate almalıdırlar.

♦ Öğrencilerimizin YDYO’nun genel işleyişi konusunda bilgi edinmesi büyük önem taşımaktadır. Bilgi edinmek için YDYO internet sitesi (http://ydyo.trakya.edu.tr) ziyaret edilmelidir.

♦ İBİHE’de, CEFR’a göre B1 seviyesinde İngilizce eğitimi verilmesinin amaçlandığını önemle dikkate almalıdırlar.

♦ İBİHE en az/en fazla bir eğitim öğretim yılı devam eder ve tekrar edilemez. Öğrenciler, İBİHE derslerinin en az %80’ine devam etmek zorundadırlar. Öğrencilerin alacakları sağlık raporları, derse devam sürelerinin hesaplanmasında hiçbir surette dikkate alınmaz. İBİHE devam zorunluluğunu yerine getirmeyen öğrenciler, akademik yılın sonunda yapılan Yıl Sonu Sınavına katılamazlar ve başarısız sayılırlar. İBİHE devam zorunluluğunu yerine getirmeyen öğrenciler, isteğe bağlı hazırlık eğitiminden vazgeçmiş sayılırlar, kayıtlı oldukları önlisans ve lisans programına ancak bir sonraki akademik yılda başlayabilirler.

♦ İBİHE sonunda:
♦ BAŞARILI: Akademik yılın sonunda başarılı olan öğrencilere sertifika olarak Başarı Belgesi verilir.
♦ BAŞARISIZ: Akademik yılın sonunda devam şartını yerine getirdiği halde başarısız olan öğrencilere Katılım Belgesi verilir. Bu öğrenciler programlarına başladıkları akademik yıldan itibaren normal eğitim-öğretim süresi içerisinde isterlerse YDYO’da yapılan yeterlik sınavlarına girebilirler ve gerekli puanı aldıkları takdirde kendilerine Başarı Belgesi verilir.
♦ DEVAMSIZ: Devam şartını yerine getirmeyen öğrencilere herhangi bir belge verilmez.

Bu içerik 09.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 1048 kez okundu.