2023-2024 Akademik Yılı TÜ Yabancı Diller Yüksekokulu "V. Geleneksel YDYO Kariyer Etkinlikleri" Bahar Döneminde Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Erasmus Ofisi Personelleri Öğr. Gör. Özay AK ve Ali Erhan KONUK’un Katılımı ile Yapıldı


2023-2024 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında Yüksekokulumuz bünyesinde eğitim görmekte olan zorunlu ve isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi programları öğrencilerine yönelik olarak “V. Geleneksel YDYO Kariyer Etkinlikleri” kapsamında “Erasmus Etkinliği” planlanmıştır. Erasmus etkinliğimiz, 17.04.2024 tarihinde saat 13.30’da TÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin katılımı ile yüz yüze gerçekleşmiştir.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Handan KÖKSAL ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Elif TAŞ İNANIR'ın moderatörlüğünü üstlendiği oturum, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Erasmus Ofisi personeli Öğr. Gör. Özay AK ve Ulusal & Uluslararası Değişim Programları ve Projelerden sorumlu Ali Erhan KONUK’un katılımlarıyla 17 Nisan 2024 Çarşamba günü 13.30-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilmiştir. Oturumda Yabancı Diller Yüksekokulu zorunlu ve isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfları öğrencilerine "Erasmus Değişim Programı" hakkında zengin içerikli bilgilendirme sunumu yapılmıştır. Ayrıca Erasmus öğrenci hareketliliği kapsamında gerçekleştirilebilecek öğrenim ve staj faaliyetlerine değinilmiş; projenin amacı, başvuru koşulları, takip edilecek süreçler hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. 

Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Erasmus Ofisi personeli Öğr. Gör. Özay AK ve Ulusal & Uluslararası Değişim Programları ve Projelerden sorumlu Ali Erhan KONUK’un sunumları sonrasında 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde Erasmus Öğrenim Hareketliliğine katılan TÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Almanca Birimi Hocalarımız Öğr. Gör. Nihal URAL ve Öğr. Gör. Furkan KOCA (Hamburg University / Germany) kendi deneyimlerini aktardığı bir konuşma yapmışlardır. Etkinlik sonunda Yüksekokulumuz öğrencileri Erasmus Değişim Programına dair sorularını yöneltmişler ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Erasmus Ofisi personelleri Öğr. Gör. Özay AK ve Ali Erhan KONUK, öğrencilerden gelen sorulara detaylı yanıtlar vermişlerdir.

“V. Geleneksel YDYO Kariyer Etkinlikleri” kapsamında gerçekleşen “Erasmus Etkinliği”ne katkılarından dolayı katılımcı Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi personelleri Öğr. Gör. Özay AK ile Ali Erhan KONUK’a ve yüksekokulumuz Almanca Birimi hocalarımız Öğr. Gör. Nihal URAL ile Öğr. Gör. Furkan KOCA’ya çok teşekkür ederiz.

Ek Resimler
Bu içerik 25.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 50 kez okundu.