2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Eğitiminden Muaf Olma Hakkında Duyuru-3 (Yurtdışından Öğrenci Kabulü 3. Ek Kontenjan, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ek Kontenjan, Çift Anadal Programı ve Mühendislik Tamamlama Programı ile Yerleşen Öğrenciler İçin)


2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi’nden  muaf olmak isteyen Yurtdışından Öğrenci Kabulü 3. Ek KontenjanDikey Geçiş Sınavı (DGS) Ek Kontenjan, Çift Anadal Programı ve Mühendislik Tamamlama Programı ile yerleşen öğrencilerin, Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 5. Maddesi uyarınca aşağıdaki belgelerle birlikte Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü’ne (Ayşekadın Yerleşkesi) şahsen veya e-posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir:

  • ♦ Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi’nden muaf olmak istediklerini belirten dilekçe 

       (https://ydyo.trakya.edu.tr/pages/ogrenciler-icin-dilekce-ornekleri)

  • ♦ İngilizce dili B1 düzeyi için en az 60 puan aldığını gösteren YÖKDİL, YDS gibi bir sınav sonuç belgesi veya ÖSYM tarafından kabul edilen eşdeğerlik tablosuna göre e-Devlet üzerinden sorgulanabilir sınav sonuç belgesi
  • ♦Almanca/Bulgarca/İngilizce  dilleri B2 düzeyi için en az 75 puan aldığını gösteren YÖKDİL, YDS gibi bir sınav sonuç belgesi veya ÖSYM tarafından kabul edilen eşdeğerlik tablosuna göre e-Devlet üzerinden sorgulanabilir sınav sonuç belgesi

ÖSYM Eşdeğerlik Tablosu için https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2021/GENEL/esdegerlikdokuman06042021.pdf web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yukarıda belirtilen sınav sonuç belgelerine sahip olmayan fakat en az son üç yılda; eğitim dili olarak belirlenen yabancı dilin (Almanca/Bulgarca/İngilizce) anadil olarak konuşulduğu bir ülkede, o ülke vatandaşlarının devam ettiği ortaöğretim kurumlarında eğitim görüp, ortaöğretimini bu kurumlarda tamamlamış olan öğrencilerin aşağıdaki belgelerle birlikte Yabancı Diller Yüksekokulu’na şahsen veya e-posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir:

  • ♦ Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi’nden muaf olmak istediklerini belirten dilekçe

       (https://ydyo.trakya.edu.tr/pages/ogrenciler-icin-dilekce-ornekleri)

  • ♦ Diploma ve/veya karnelerinin fotokopisi

E-posta yoluyla başvuru yapmak isteyen öğrenciler, bu belgeleri tarayarak PDF dosyası şeklinde mesai saatleri içinde ydyo@trakya.edu.tr adresine göndermelidir. Bu öğrenciler, orijinal belgelerini 27.10.2023 tarihine kadar Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü’ne ibraz etmelidir. Bu süre içerisinde orijinal belgelerini ibraz etmeyen öğrencilerin muafiyet durumunun Yüksekokul Yönetim Kurulu tarafından ilgili yönetmeliğe göre değerlendirileceği ve karara bağlanacağı bilinmelidir.

 

SON BAŞVURU TARİHİ: 27 EKİM 2023 Cuma Günü 17:30'a kadar

(Yurtdışından Öğrenci Kabulü 3. Ek Kontenjan, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ek Kontenjan, Çift Anadal Programı veya Mühendislik Tamamlama Programı ile Yerleşen Öğrenciler İçin)

Muafiyet dilekçesi veren öğrencilerin dilekçeleri 30.10.2023 tarihine kadar değerlendirilecektir. Gerekli şartları sağlayarak muaf olan öğrencilerin listesi en geç 30.10.2023 tarihinde web sitemizde ilan edilecektir. 30.10.2023 tarihli listede adı yayımlanmayan öğrencilerin 31 Ekim-1 Kasım 2023 tarihlerinde yapılacak olan Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı-3’e girmesi gerekmektedir. 

Diğer sorularınız için ydyo@trakya.edu.tr adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

 

TÜ YDYO MÜDÜRLÜĞÜ

Bu içerik 24.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 163 kez okundu.