2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Trakya Üniversitesi "Engel Avı" Uygulaması Hakkında Duyuru


TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ENGEL AVI UYGULAMASI NEDİR? 

https://engelsiz.trakya.edu.tr/EngelAvi


Türkiye 2009 yılından bu yana Engelli Kişilerin Haklarına Dair Sözleşme’nin tarafıdır ve bu anlamda kendi ülkesinde yaşayan engelli bireylerin erişebilirliğini sağlamakla yükümlüdür. Bu yükümlülükler kapsamında Türkiye’de yükseköğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırabilmek için gerekli akademik ortamın hazırlanmasını ve bu öğrencilerin eğitim-öğretim süreçlerine tam katılımlarını sağlamak için gerekli tedbirleri almak ve düzenlemeler yapmak üzere tüm üniversitelerde Engelli Öğrenci Birimleri kurulmuş; Trakya Üniversitesinde de “Engelsiz Üniversite Birimi” adıyla hizmet vermektedir. Engelsiz Üniversite Birimi, üniversitemizin tüm birimleriyle işbilirliği ve dayanışma içinde Türkiye’nin Engelli Kişilerin Haklarına Dair Sözleşme’den doğan yükümlülüklerini üniversitemiz bünyesinde yerine getirilmesini sağlamakla görevlidir. Bu Birim hakkında Trakya Üniversitesinin web sayfasında verilen link aracılığıyla erişilen Engelsiz Üniversite Birimi web sayfasından (https://engelsiz.trakya.edu.tr) daha fazla bilgi edinmek mümkündür.

Üniversitemizde eğitim-öğretim gören ve ileride görmesi muhtemel öğrencilerimizin faaliyette buluna tüm yerleşkelerimiz içinde eğitim-öğretim hizmetlerine, sosyo-kültürel ve bilimsel etkinliklere, açık ve kapalı tüm mekanlara ve ulaşım araçlarına erişimi ve verilen hizmetlerden engelsiz akranlarıyla eşit koşullarda yararlanmalarının sağlanması amacıyla yürüttüğümüz erişilebilirlik faaliyetlerimizden biri de https://engelsiz.trakya.edu.tr web sayfamızda yer alan “engel avı” linkinin (https://engelsiz.trakya.edu.tr/EngelAvi) bilinirlik ve kullanım yaygınlığını arttırmaktır.

“Engel avı” engelli-engelsiz tüm öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz ile üniversitemizden hizmet alan bireylerin yerleşkelerimizde ulaşım araçlarının, bilgi ve iletişim teknolojilerinin, açık-kapalı alanların/mekanların kullanımına, eğitim-öğretim hizmetlerinden yararlanmalarına, bilimsel, sosyal, kültürel aktivitelere katılımlarına ilişkin engel ve sınırlıyıcı durum ve yerleri bildirebilecekleri bir formu içermektedir. “Engel Avı” formlarının doldurulup erişim engellerinden haberdar edilmemiz, bu engellerin kaldırılması için girişimde bulunmamızı sağlayacak önemli bir adımdır. Bu amaçla birimizdeki öğrenciler, akademik ve idari personel ile görevliler tarafından “Engel Avı” uygulamasının kullanımının etkinleştirilmesi önem arz etmektedir. 
Bu içerik 26.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 98 kez okundu.