2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı TÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Dış Paydaş olarak Üniversitemiz Fen Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Akreditasyon Çalışmalarına Katkıda Bulundu


TÜ Yabancı Diller Yüksekokulu YÖK’ün onay verdiği programlar ölçüsünde 2019-2020 Eğitim Öğretim yılından itibaren "İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Eğitimi" vermeye başladı. Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğrencileri de bu eğitimden yararlandığından Fen Edebiyat Fakülteleri Akreditasyon Komisyonu (FEDEK) ile Fen Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Ömer Zaim 27 Şubat 2023 tarihinde saat 15.30-16.00 aralığında Yüksekokulumuzu dış paydaş işleviyle ziyaret etti. Yapılan görüşmede İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Eğitimi öğretim süreçleri ve ölçme değerlendirme uygulamaları gibi konu alanları ele alındı. 

Kadroları Yabancı Diller Yüksekokulu biriminde bulunan öğretim elemanları her eğitim öğretim yılı başında ilgili birimlere görevlendirilmektedir. Uygulamalı Bilimler Fakültesinin Turizm İşletmeciliği programının her sınıf kademesinde yoğun bir İngilizce yabancı dil eğitimi verildiğinden görevlendirme bu ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak yapılmıştır.

Akreditasyon kuruluşu YÖKAK tarafından turizm eğitimi veren yükseköğretim kurumları için akreditasyon kuruluşu olarak yetkilendirilen Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından Uygulamalı Bilimler Fakültesinin Turizm İşletmeciliği Bölümüne yönelik yürütülen denetim çalışmaları 17 Kasım 2023 tarihinde gün boyu sürdü. Sanal ortamda yapılan toplantıda ilgili ekip aynı gün Yabancı Diller Yüksekokul Müdürlüğü ile 10:30-11:00 arası görüştü. Görüşme ağırlıklı olarak her bir ekip üyesinin Yüksekokul Müdürüne birimde verilen İngilizce yabancı dil derslerine yönelik detaylı soruların yanıtlanması şeklinde geçti. 

Denetim Çalışması Sanal Ziyaret Programı için TIKLAYINIZ.

 

Bu içerik 01.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 183 kez okundu.