2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı TÜ Yabancı Diller Yüksekokulu III. Ara Sınav Mazeret Sınavları Hakkında Duyuru

Başvuru Süreci:

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi "III. Ara Sınavı"na giremeyen öğrencilerin, Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 12 (2) Maddesi uyarınca mazeretlerini belgeleyen dökümanlarla birlikte imzalı mazeret dilekçeleriyle Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü’ne (Ayşekadın Yerleşkesi) şahsen veya e-posta (ydyo@trakya.edu.tr) yoluyla başvurmaları gerekmektedir:

Başvuru, Değerlendirme ve İlan Tarihleri:

• 
Mazeret Sınavı Dilekçelerinin Teslimi İçin Son Tarih    : 4 Nisan 2024, Perşembe - 17:30
• Mazeret Sınavı Dilekçelerinin Değerlendirilme Tarihi   : 5 Nisan 2024 
• Mazeret Durumu Kabul Edilen Öğrencilerin İlan Tarihi : 15 Nisan 2024 

Başvuru Dilekçe Örneği

Mazeret Sınavı Dilekçe Örneği için TIKLAYINIZ. (Dilekçe örneğinin başvuru sırasında kullanılması gerekmektedir.)

Başvuru Belgelerinin Teslim Şartları:

E-posta yoluyla başvuru yapmak isteyen öğrenciler, bu belgeleri tarayarak PDF dosyası şeklinde mesai saatleri içinde ydyo@trakya.edu.tr adresine göndermelidirler. Bu öğrenciler, 5 Nisan 2024 17:30'a kadar orijinal belgelerini (tarayarak gönderdikleri belgelerin aslını) Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü’ne ibraz etmelidirler.

Mazeret Durumunun Değerlendirilmesi:

5 Nsan 2024 tarihine kadar orijinal belgelerini ibraz eden öğrencilerin mazeret durumunun Yüksekokul Yönetim Kurulu tarafından ilgili yönetmeliğe göre değerlendirileceği ve karara bağlanacağı bilinmelidir.

Ayrıca Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

1. Öğrencilerin ara sınava katılmaları esastır. Ancak ilgili yönetim kurulu tarafından kabul edilen bir mazeret nedeni ile ara sınava katılamayan öğrencilere, mazeretlerinin bitiminden itibaren yedi gün içinde başvurdukları takdirde mazeret sınavı açılır. 

2. Sağlık sorunu nedeniyle mazeret sınavı başvurusunda bulunan öğrencilerin alınmış olan en az üç hekimden onaylı sağlık heyet raporları ilgili yönetim kuruluna iletilir.

3. Rektörlük onayı ile Türkiye’yi veya Üniversiteyi ulusal ve/veya uluslararası folklorik, sportif, kültürel, sanatsal ve bilimsel alanlarda temsil eden karşılaşmalarda ve yarışmaların hazırlık kamplarında yer alan öğrenciler; bu karşılaşmalara katılmak zorunda olmaları nedeniyle giremedikleri ara sınavlara, yüksekokul yönetim kurulu tarafından belirlenen tarihlerde mazeret sınavlarına girerler.

4. Diğer sorularınız için ydyo@trakya.edu.tr adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.


YDYO Müdürlüğü

Bu içerik 28.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 93 kez okundu.