2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı TÜ Yabancı Diller Yüksekokulu İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Eğitimi (İBİHE) Programına Yedek Kontenjandan Kayıt Yaptırmaya Hak Kazanan Adayların Listesi


2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı TÜ Yabancı Diller Yüksekokulu İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Eğitimi (İBİHE) Programına Yedek Kontenjandan Kayıt Yaptırmaya Hak Kazanan Adayların Listesi İçin 
TIKLAYINIZ.

 YÖK Eğitim Öğretim Daire Başkanlığı belirli lisans ve önlisans programlarına kayıtlı öğrencilerin İBİHE Programına başvurusunu onaylamıştır. TÜ YDYO bu programların arz-talep dengesini gözeterek her program için 2 kontenjan ayırmıştır (93 Program x 2 Öğrenci = 186 Öğrenci / Yükseköğretim Kurulu Programları Listesi ve Kontenjan Sayıları için TIKLAYINIZ.). Mevcut 93 lisans/önlisans programına yerleşen öğrencilerin ÖSYM puanları baz alınarak ve bu puanlar en yüksekten en düşüğe sıralanarak İBİHE Programı Asil ve Yedek Listesi oluşturulmuştur.

♦ Yedek listeden hak kazananlar 21/09/2023 - 22/09/2023 tarihleri arasında Cuma günü saat 17.00’a kadar daha önce http://hazing.trakya.edu.tr adresinden doldurdukları başvuru formunun çıktısını alıp, imzalayıp, bu belgeyi şahsen TÜ YDYO Müdürlüğüne süresinde teslim etmeleri durumunda, bu öğrenciler 2023-2024 Akademik Yılında İBİHE almak için kesin kayıt yaptırmış olacaklardır ve kayıt işlemini iptal edemeyeceklerdir. Öğrenciler YDYO İBİHE Programına kayıt olduklarında, yerleştikleri önlisans ve/veya lisans programında 1 (bir) akademik yıl boyunca eğitim alamayacaklarını bilmelidirler. Süresi dışında başvuru ve kayıt kabul edilmeyecektir. Posta yoluyla ve elektronik ortamda gönderilen evraklar işleme alınmayacaktır.

♦ İBİHE almaya hak kazanan öğrenciler, 2023-2024 Akademik Yılı başında yapılacak olan Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavına girmeyeceklerdir; bunun yerine, derslerin başladığı ilk hafta yapılacak olan İngilizce Seviye Tespit Sınavına gireceklerdir ve aldıkları puana göre sınıflara yerleştirileceklerdir.

♦ İBİHE dersleri Trakya Üniversitesi 2023-2024 Akademik Takviminde belirtildiği şekilde 02/10/2023 tarihinde İlk Ders Sunumu ile başlayacaktır.

♦ İBİHE dersleri, Edirne il merkezinde yer alan Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi YDYO binasında yapılacaktır. Öğrenciler bu bilgiyi konaklama yerlerini belirlerken dikkate almalıdırlar.

♦ Öğrencilerimizin YDYO’nun genel işleyişi konusunda bilgi edinmesi büyük önem taşımaktadır. Bilgi edinmek için YDYO internet sitesi (http://ydyo.trakya.edu.tr) ziyaret edilmelidir.

Bu içerik 20.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 940 kez okundu.