"Almanca Öğretmenliği Bölümlerinin Hazırlık Sınıfları Toplantısı" çevrimiçi gerçekleştirildi

Türkiye’de bulunan Almanca Öğretmenliği programlarına bağlı Yabancı Diller Yüksekokulları bünyesinde yürütülen Almanca Hazırlık Sınıfları Programının Öğretim Elemanlarını bir araya getirmek ve bir tanışma olanağı sunmak amacıyla Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Yabancı Diller Yüksekokulu ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Yabancı Diller Yüksekokulu organizatörlüğünde 14 Ocak 2022 tarihinde “Almanca Öğretmenliği Bölümlerinin Hazırlık Sınıfları Toplantısı” çevrimiçi gerçekleştirildi. 2000 yılında yapılan benzer bir organizasyonunun üstünden 21 yıl geçmesi nedeniyle güncel bir Network oluşturma düşüncesi bu etkinliği oluşturmadaki çıkış noktası olarak ele alınmıştır.

11 üniversitenin katılımcısı ve temsilcinin yer aldığı toplantıda, birimin kısaca tanıtılması, öğrenci profili hakkında bilgi verilmesi, yabancı dil alım koşulları, birim bazında ders dağlımı, uygulanan eğitim modeli, başarı ve geçme notu, ölçme ve değerlendirme süreç akışı, yeterlik sınavları konusu, kullanılan ders kitabı, akreditasyon çalışmaları, beceri öğretiminin uygulaması, pandemi şartlarının yabancı dil eğitimine etkisi, fakülte ile işbirliği durumu ve Almanca hazırlık sınıfı ile ilgili daha birçok konu ele alınmıştır.

Etkinliğin sonucunda katılan tüm birimler belli bir ölçek doğrultusunda birer rapor hazırlayıp organizasyon ekibi tarafından nihai bir rapora dönüştürülerek yine tüm birimlere yollanacaktır. Bu ilk etkinliğin sürdürebilirliğine katkıda bulunmak üzere gelecek yıl yapılması planlanan ikinci etkinlikte Almanca hazırlık sınıflarının spesifik konularında bilgi paylaşımını gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.

Toplantı sonucunda hazırlanan rapor için TIKLAYINIZ

Bu içerik 28.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 1269 kez okundu.