Almanca yollarda


Almanca yollarda  
DEUTSCH UNTERWEGS.

Almanca otobüsü üçüncü turu kapsamında 7 Ekim 2013 tarihinde T.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulundaydı.
 
 BİLGİ: http://www.goethe.de/ins/tr/lp/lhr/ayl/trindex.htm

Formun Altı

Türkiye Goethe Enstitüleri ve Robert Bosch Stiftung‘un ortak projesidir.

İlk iki Türkiye turunda 28.000 km kateden Almanca Otobüsü 65 şehirde 240’ı aşkın okul ve üniversiteyi ziyaret etti. Yaklaşık 23.000 ilk, orta ve yükseköğretim öğrencisi Almanca Otobüsü etkinliklerine katıldı.

"Deutsch unterwegs – Almanca Yollarda" bu yıl da başarı öyküsünü sürdürecek. 11 Şubat 2013’te İzmir’de üçüncü turun başlangıcı etkinliklerle kutlandı.

Toplam 40 şehirde 100 okul ve 10’un üzerinde üniversite ziyareti planlandı. Tur ilk kez iki bölüme ayrıldı: Almanca Otobüsü yılın ilk bölümünde İzmir’den başlayarak Antalya üzerinden doğuda Diyarbakır’a kadar olmak üzere Türkiye’nin güneyindeki okullara gidecek. Turun ikinci bölümü, yaz tatilinden sonra 23.09.2013’te Türkiye’nin kuzeybatısında, Çanakkale’de başlayacak. Otobüs buradan kuzeydoğuda Trabzon’a kadar yol alacak. Tur 30 Aralık 2013’te Trabzon’da kapanış etkinlikleriyle sona erecek.

Otobüs ekibi üçüncü tur için de pek çok yeni, ilginç eğitsel oyunlar ve yarışmalar hazırladı. Amaç türlü etkinlikler ve zengin çeşitli iletişim araçlarıyla öğrencileri Almancaya özendirmek ve onları dil öğrenmeye isteklendirmektir. Bunun ötesinde Almanca Yollarda programı anadili Almanca olanlarla kendiliğinden bir iletişim kurulmasını da sağlıyor: Birlikte gerçekleştirilen etkinliklerin yanı sıra karşılıklı olarak birbirini tanımak ve kişisel Türk Alman buluşmaları programın ağırlık merkezini oluşturur.

Destek veren en önemli kuruluşlar: Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Mercedes-Benz Türk A.Ş.

Ek Resimler
Bu içerik 07.10.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1763 kez okundu.