BULGARCA MÜTERCİM TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ BULGARCA HAZIRLIK SINIFI YABANCI DİL YETERLİK, KUR BELİRLEME VE BÜTÜNLEME SINAVI

BULGARCA MÜTERCİM TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ (B2)

BULGARCA HAZIRLIK SINIFI YABANCI DİL YETERLİK, KUR BELİRLEME VE BÜTÜNLEME SINAVI

Trakya Üniversitesinde Zorunlu Bulgarca Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Yabancı Dil Yeterlik Sınavı 20 Eylül 2016 tarihinde yapılacaktır.

Yabancı dilde eğitim öğretim yapılan Edebiyat Fakültesi Mütercim-Tercümanlık  Bölümüne kayıt yaptıran öğrencilere yönelik  Bulgarca Hazırlık Sınıfı Yeterlik, Kur Belirleme ve Bütünleme Sınavı B2 Düzeyinde yapılacak olup aşağıdaki bölümlerden oluşur:

Dinleme, Dilbilgisi, Okuma sorularını kapsayan belli standartlar doğrultusunda hazırlanan bir sınavdır, ayrıca aynı sınavın Yazma Bölümünde öğrencilerden belli konular hakkında kompozisyon yazmaları istenmektedir. Sınav süresi 2 saattir. Bir sonraki oturumda öğrencilerin konuşma kabiliyeti çeşitli soru tarzları ile ölçülecektir.

Sınav Tarihi/ Saati    

SINAV İÇERİĞİ

SINAV TARİHİ

SINAV SAATİ

Genel Beceri Sınavı

20.09.2016

10:00

Konuşma Becerileri

20.09.2016

13:30

SINAV DEĞERLENDİRME İŞLEMİ:

Trakya Üniversitesi Bulgarca Hazırlık Sınıfı Yeterlik Sınavı değerlendirmeleri Yabancı Diller Yüksekokulunda görev yapan öğretim elemanlarınca yapılır ve ilan edilir.

GEÇME NOTU VE BAŞARILI/BAŞARISIZ OLAN ÖĞRENCİLERİN DURUMU:

Öğrencilerin yeterlik sınavında başarılı sayılabilmesi için 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almaları zorunludur. Yeterlik sınavı notu öğrencilerin girmiş oldukları sınavlardan alacakları notların ağırlıkları dikkate alınarak hesaplanacaktır.

Yeterlik sınavında başarılı olan öğrencilerin başarı durumları Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından kendi fakültelerine bildirilir ve hazırlık sınıfı öğretiminden muaf tutularak kayıtlı oldukları programın birinci sınıfına devam ederler.

Yeterlik sınavında başarısız olan ve yeterlik sınavına girmeyen öğrenciler ders kayıt işlemlerini Yabancı Diller Yüksekokulunda gerçekleştirirler ve hazırlık eğitimine burada devam ederler.
Bu içerik 14.07.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 4859 kez okundu.