EK KONTENJAN VE DİKEY GEÇİŞ İLE KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLER VE MAZERET SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLER İÇİN DUYURU

Ek kontenjan, dikey geçiş ile kayıt yaptıran öğrenciler ve mazeret sınavına girmeye hak kazanan öğrenciler için 21-22 Ekim 2020 tarihinde çevrimiçi Yeterlik ve Kur Belirleme Sınavı yapılacaktır.

Mazeret sınavına girecek öğrencilerin dışında Yeterlik ve Kur Belirleme Sınavından muaf olmak isteyen öğrenciler, ilgili yabancı dili (İngilizce) B1 düzeyi için en az 60 puan ve (Almanca/Bulgarca/İngilizce)  B2 düzeyi için de en az 75 puan aldığını gösteren uluslararası geçerliliği olan bir sertifika ve/veya Yökdil, YDS gibi sınav sonuç belgelerini yeterlik sınavından muaf olmak istediklerini belirten bir dilekçe ile birlikte Yabancı Diller Yüksekokuluna şahsen başvuracaklardır.

Yukarıda belirtilen sınav sonuç belgelerine sahip olmayan öğrenciler, en az son üç yılda; eğitim dili olarak belirlenen yabancı dilin (Almanca/Bulgarca/İngilizce) anadil olarak konuşulduğu bir ülkede, o ülke vatandaşlarının devam ettiği ortaöğretim kurumlarında eğitim görüp, ortaöğretimini bu kurumlarda tamamlamış olanlar da diplomasının / karnelerinin fotokopisi ve yeterlik sınavından muaf olmak istediklerini belirten bir dilekçe ile birlikte Yabancı Diller Yüksekokuluna şahsen başvuracaklardır.

Online başvuru yapmak isteyen öğrenciler, YDYO web sitesinde yer alan Dilekçe Örnekleri butonunu tıklayıp muafiyet dilekçesini doldurduktan sonra dil bildiğine dair sertifika ya da diplomanın fotoğrafını çekip JPG dosyası olarak muafiyet dilekçesi ile birlikte  ydyo@trakya.edu.tr adresine mesai saatleri içinde göndermeleri gerekmektedir.

Muafiyet dilekçesi: https://ydyo.trakya.edu.tr/pages/dilekce-ornekleri

Yeterlik ve Kur Belirleme Sınavından muaf olmak için son başvuru tarihi: 15 Ekim 2020

Bu içerik 12.10.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1394 kez okundu.