YDYO 2020-2021 GÜZ DÖNEMİ ÇEVRİMİÇİ ARA SINAVLARIN UYGULANMASI İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 

ÇEVRİMİÇİ ARA SINAVLARIN UYGULANMASI İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR

 

  1. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi 1. Ara Sınavları, 7-11 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınav haftası dersler yapılmayacaktır.
  2. Sınavlar için Microsoft Teams üzerinden “… Sınav Ekibi” adıyla yeni sınav ekipleri kurulacaktır.
  3. Dil Bilgisi, Dil Geliştirme, Duyduğunu Anlama Becerileri, Okuma Becerileri ve Yazma Becerileri Sınavları, Microsoft Forms yoluyla hazırlanacak ve Microsoft Teams’deki ekiplerden paylaşılacaktır. Sınav takvimine göre sınav bağlantıları, yeni ekip sayfasındaki sekmelere “Doldur” butonu ile eklenecektir. “Doldur” butonuna tıklayarak sınava ulaşabilirsiniz.  
  4. Microsoft Forms bağlantıları sınav saatinde aktif hale gelecektir. Bu nedenle, sınavlara saatinde katılım sağlanması gerekmektedir.
  5. Sınavlar, Türkiye saatine göre (Saat Dilimi GMT: +03:00 İstanbul) yapılacaktır.
  6. Microsoft Forms bağlantılarına ulaşabilmek için Microsoft Teams hesabınıza @ogr.trakya.edu.tr uzantılı kullanıcı bilgilerinizle giriş yapmanız gerekmektedir. 
  7. Sınav süresi, her sınav için Microsoft Forms ile hazırlanan sınav dosyasında belirtilecektir. Burada belirtilen süre dolduğunda sistem otomatik olarak kapanacaktır. Hiçbir şekilde ek süre verilmeyecektir.
  8. Sınav başlangıcında yer alan “Genel Açıklamalar” kısmını dikkatlice okuyunuz.
  9. Sınavda yanlış cevaplarınız doğru cevaplarınızı etkilemeyecektir. Emin olmadığınız soruları boş bırakabilirsiniz.
  10. Sınavda dosya yüklenecek bir bölüm bulunmamaktadır.  
  11. Sınavınızın geçerli olması için, sınav bitiş saatinden önce sınav sonundaki "GÖNDER/SUBMIT" tuşuna basmanız gerekmektedir. Ancak, "GÖNDER/SUBMIT" tuşuna basmadan önce sınavı tamamladığınızdan emin olunuz. Sınav süresi bitmeden önce "GÖNDER/SUBMIT" tuşuna basılmadığı takdirde sınav tamamlanmamış sayılacak ve değerlendirmeye alınmayacaktır. Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, öğrencinin sınav süresi bitmeden "GÖNDER/SUBMIT" tuşuna basmamasından kaynaklanan herhangi bir aksaklıktan sorumlu değildir.
  12. Tarafınızdan kaynaklanan herhangi bir elektrik kesintisi ya da internet bağlantı sorunu itiraz sebebi olarak değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu sorunlara karşı önlem almak öğrencinin sorumluluğundadır. Elektrik veya internet kesintisi gibi teknik nedenlerden dolayı bağlantısı kopan öğrenci sınav süresi içinde sisteme tekrar giriş yapabilirse sınavına kaldığı yerden devam edebilir.   
  13. Sınavın sağlıklı şekilde yürütülebilmesi için sessiz ve uygun bir ortamın düzenlenmesi öğrencilerin sorumluluğundadır.
  14. Özel gereksinimi olan öğrenciler, özel gereksinimleri ile ilgili bilgileri 04.12.2020 Cuma günü saat 17.30’a kadar sınıf danışmanlarına iletmelidirler.
  15. Her sınav için sınav süresi, sınav soru türleri, sınav içeriği gibi detayları içeren bir bilgilendirme metni, sınıf danışmanları tarafından “Yeni Görüşme” bölümünden @Genel etiketiyle ekip sayfalarında öğrenciler ile paylaşılacaktır.
  16. Konuşma Becerileri Sınavı’nda kamerası ve mikrofonu çalışan bir cihaz (bilgisayar, laptop, tablet veya cep telefonu) kullanılması gerekmektedir. Konuşma Becerileri Sınavı’nın çift değerlendirmeye tabi olması sebebiyle bu sınav kayıt altına alınacak ve katılımcı listesi indirilecektir.    
  17. Bilgisayarınız yoksa Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 27 Mayıs 2020 tarihinde yapılan duyuruda dijital ortamlara erişimi olmayan öğrencilerin, bulunduğu yerdeki üniversite birimleri öncelikli olmak üzere gerektiği takdirde Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarının bilgisayar ve internet olanaklarına erişebilecekleri bildirilmiştir. Öğrenciler bu kurumlara öğrenci belgeleri ve kimlik kartları ile başvurabileceklerdir. Bu olanaktan yararlanmak için ilgili kurumdan randevu almak gerekmektedir.   
  18. Konuşma Becerileri Sınavı esnasında lobide bekleyen öğrenciler tekli veya ikili gruplar halinde sırayla sınava alınacaktır. Lobiden sınava alınan her öğrencinin kimlik kontrolü (Trakya Üniversitesi öğrenci kimliği / öğrenci belgesi ve T.C. kimlik belgesi, pasaport veya sürücü belgesi gibi üzerinde tanınabilir bir fotoğraf olan başka bir kimlik belgesi) yapılacaktır.
  19. Sınav sorularının kopyalanması ve paylaşılması kesinlikle yasaktır. Sınav kurallarını ihlal ettiği tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacak ve haklarında Yükseköğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliğine göre işlem yapılacaktır.
  20. Sınava giren öğrenciler sınav kurallarını kabul etmiş sayılırlar.    
Bu içerik 03.12.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 2408 kez okundu.