YGS ile Kayıt Yaptırıp Zorunluk Hazırlık Eğitiminden Muaf Olmak İsteyen Öğrenciler

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında YGS ile Kayıt Yaptırıp Zorunlu Hazırlık Eğitiminden Muaf Olmak İsteyen Öğrencilerin bir kısmı yüksekokulumuzda 28.09.2021 tarihli Yabancı Dil Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavına girmiş olup, bu öğrencilerin muafiyet durumları web sitemizde duyrulacak, muaf olmayan İngilizce hazırlık sınıfı öğrencileri 30.09.2021 tarihli İngilizce Seviye Tespit Sınavı sonuçlarına göre sınıflarına yerleştirilecektir. 
Yabancı Dil Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavına girmemiş olan YGS kayıtlı öğrenciler de 30.09.2021 tarihli İngilizce Seviye Tespit Sınavı sonuçlarına göre sınıflarına yerleştirilecektir. Bu öğrencilerden Hazırlık sınıfından muaf olmak isteyenler 30.09.2021 tarihi saat 17:00'a kadar :
1. Yabancı dil düzeylerini gösteren bir belgeyi ekledikleri bir dilekçe ile Yabancı Diller Yüksekokuluna şahsen başvuru yapabilirler.
2. YDYO'da Yabancı Dil Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavına girmek istediklerini bildiren bir dilekçe ile Yabancı Diller Yüksekokuluna şahsen başvuru yapabilirler.

Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi Muafiyet Dilekçesi Hususunda 

Muafiyet Dilekçesi     (https://ydyo.trakya.edu.tr/pages/dilekce-ornekleri)  

Makine Mühendisliği / Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri için:  

B1 düzeyinde zorunlu hazırlık eğitimi için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi   (ÖSYM) tarafından yapılan Yabancı Dilbilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından  (e-YDS)  en az 60 veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen Eşdeğerlikler Tablosunda gösterilen yabancı dil sınavlarından eşdeğer puanı almış olmak 

 Almanca/Bulgarca/İngilizce Mütercim-Tercümanlık ve Almanca/İngilizce Öğretmenliği öğrencileri için:  

B2 düzeyinde zorunlu hazırlık eğitimi için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yabancı Dilbilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 75 veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen Eşdeğerlikler Tablosunda gösterilen yabancı dil sınavlarından eşdeğer puanı almış olmak 

 Eşdeğerlikler Tablosu için:  

https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/GENEL/EsdegerlikTablosu25022016.pdf

Bu içerik 28.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 1243 kez okundu.