2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı TÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Bünyesinde "Detecting Writing Quality in L2 English: At the Crossroads of Learner Corpus and NLP (D2 İngilizce’de Yazma Niteliğinin Tespiti: Öğrenen Derlemi ve Doğal Dil İşleme Kesişimi)" Başlıklı Çevrim İçi Seminer Düzenlendi

TÜ Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) bünyesinde 9 Haziran 2023 Cuma günü saat 14.00'te "Detecting Writing Quality in L2 English: At the Crossroads of Learner Corpus and NLP (D2 İngilizce’de Yazma Niteliğinin Tespiti: Öğrenen Derlemi ve Doğal Dil İşleme Kesişimi)" başlıklı bir çevrim içi seminer düzenlendi. YDYO ve Rektörlük Yabancı Diller Bölümü öğretim elemanlarına yönelik düzenlenen seminerde  220K289 nolu TÜBİTAK projesinin bulguları katılımcılarla paylaşıldı. Seminerde yabancı dil öğretimi alanında görev yapan öğretim görevlilerine derlem ve doğal dil işleme araçları ve proje ekibi tarafından geliştirilen TELC öğrenen derlemi tanıtıldı. Ayrıca bu derlemin dil öğretimi ve yazı performansı değerlendirmede kullanımına dair bilgilendirmelerde ve önerilerde bulunuldu.

Çevrim içi seminere ait video kaydı (Youtube) için TIKLAYINIZ

Bu içerik 12.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 217 kez okundu.