2. ALMANCA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

“2. Almanca Öğretmenler Günü” Etkinliğine Yoğun İlgi

TRAKYA Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ve Goethe Enstitüsü işbirliği ile 3 Kasım 2018 tarihinde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirilen “2. Almanca Öğretmenler Günü” etkinliğine ilgi büyüktü. 2. Almanca Öğretmenler Günü'ne Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da bulunan okullarda çalışan Almanca öğretmenleri yanı sıra Trakya, Namık Kemal ve Kırklareli Üniversitelerinin Almanca Öğretmenliği, Alman Dili ve Edebiyatı ve Mütercim-Tercümanlık Almanca bölümlerinde görev yapan çok sayıda öğretim elemanı, Almanca öğretmen adayları ve öğrenciler katıldı. T.Ü. Eğitim Fakültesi Dekanı ve Yabancı Diller Yüksekokul Müdiresi Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden ve Goethe Enstitüsü Müdür Yardımcısı Verena Sommerfeld'in açılış konuşmalarından sonra öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum halinde aynı anda 6 salonda gerçekleştirilen çalıştaylardı Annette Leukhart-Akkaya, Barbara Maier, Birsen Barış Akbaş, Doris Schmidt Balkış, Emine Karaca ve Doç. Dr. Mukadder Seyhan Yücel Almancanın yeni yöntemsel yönelimler ile nasıl öğretilebileceğini ve deney yaparak, müzik ve filmler ile öğrencilerin dil öğrenme konusunda nasıl daha fazla motive edilebileceğini ve günümüzde sınıf yönetiminin, ölçme ve değerlendirmenin nasıl olması gerektiğini göstermişlerdir. Cornelsen, Klett ve Türk Alman Kitap Evi'nin ve Nurten Doğan'ın ayrıca birer sunum ile katıldıkları etkinliğin sonunda katılımcılara çok sayıda Almanca öğretim materyali hediye edildi.
Bu içerik 05.11.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 5201 kez okundu.