YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULUNDA “SAĞLIKLI BESLENME” SEMİNERİ YAPILDI

Yabancı Diller Yüksekokulu’nun 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı kulüp etkinlikleri çerçevesinde 10 Nisan 2019 tarihinde Yüksekokulumuzda “Sağlıklı Beslenme” üzerine bir seminer verildi.

Bilgilendirme Kulübü üyeleri Öğr. Gör. Cazibe Özgür ve Öğr. Gör. Fatma Bilge Atay’ın organizasyonuyla İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Diyetisyeni Merve Değirmenci tarafından verilen seminere Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Handan Köksal ve Yüksekokul öğretim elemanı ve öğrencileri katıldı. Bir saat süren bu seminerde Yüksekokulumuz öğrencileri ve öğretim elemanları sağlıklı beslenme düzeni ve obezite konusunda bilgilendirildi.
Öğrencilerin, sağlık problemleri ve sağlıklı beslenme hakkında merak ettikleri konularla ilgili soru-cevap bölümünün de yer aldığı seminerde birçok soru tartışıldı. Bu bölümde, “Kilo vermek için nelere dikkat etmeliyim?”, “Nasıl kilo alabilirim?” ya da “Sivilce sorunundan kurtulmak için nasıl beslenmeliyim?” gibi sorular soruldu. Değirmenci, öğrencileri ve öğretim elemanlarını kilo verememe ya da kilo alamama sorunu, günlük kafein alım miktarı, sakatat tüketimi, sivilce problemi ve metabolik yaş gibi merak edilen konularda aydınlatmaya çalışmıştır. Diyetisyen Merve Değirmenci, özellikle herhangi bir sağlık problemi olan bireylerin mutlaka kan tahlili yaptırdıktan sonra kişiye özel bir diyet programını takip etmeleri gerektiğini belirtmiştir. Ayrıca, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde ücretsiz olarak bu kişilere hizmet verdiklerini eklemiştir. Değirmenci, sağlıklı beslenme düzeninin bireye özel olması gerektiğini de vurgulamıştır.

Seminerin sonunda, Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Handan Köksal, konuşmacı Diyetisyen Merve Değirmenci’ye bir Teşekkür Belgesi takdim etti ve seminere katılan öğrenci ve öğretim elemanlarına da ilgilerinden dolayı teşekkür ederek “Sağlıklı gençler sağlıklı toplumdur”, diyerek semineri güzel bir mesajla sonlandırdı.

Ek Resimler
Bu içerik 17.04.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 4321 kez okundu.