Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencilerine Pearson Assured sertifikaları verilmeye başlandı

Uluslararası tanınmış bağımsız bir akreditasyon kurumu olan Pearson Assured tarafından, 2018 yılında akredite edilen T. Ü. Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Programını başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılının sonunda ilk defa sertifikalarını almıştı. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Yüksekokulumuzda eğitimlerini  başarıyla tamamlayan ve talepte bulunan 117 öğrencimize de sertifikaları teslim edilmeye başlandı. Türkiye’de üst düzey Yabancı Dil Hazırlık Programlarına verilen kalite belgesi, öğrencilerin başarılı geçen bir hazırlık eğitiminin ardından almaya hak kazandıkları, uluslararası geçerliliğe sahip bir belge niteliği taşıyor.
Uluslararası eğitim-öğretim standartlarına sahip olan, yabancı dil eğitiminde kaliteye önem vererek farklılaşmayı amaçlayan, yıllık denetimlerle kalite yönetimini sürekli geliştirmeyi hedefleyen Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, dünyanın önde gelen bağımsız yetkilendirme kuruluşu “Pearson Assured” tarafından verilen söz konusu sertifika ile öğrencilerine de önemli imkânlar sunuyor. Pearson Assured Sertifikası, Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencilerinin yabancı dil niteliklerini ve kapasitesini uluslararası alanda belgeleyerek, kariyerlerine destek oluyor. Sertifikayı alan öğrenciler, uluslararası düzeyde kabul gören bu belgeyle başta İngiltere, ABD, Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere, bu bölgelerdeki okul kabullerinde ve iş başvurularında önemli bir avantaj elde etmiş oluyor.
Sertifika süreci başvuru, onay, İngiltere’de basım ve teslimat aşamalarından oluşan 4 haftalık bir süreyi kapsıyor.

Bu içerik 18.02.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 1507 kez okundu.