Oxford University Press Tarafından Düzenlenen 2021-2022 Yılı ORA 5 Yarışmasında Yüksekokul Öğrencilerimiz Dereceye Girdi

Türkiye'de üniversite öğrencilerine yönelik Oxford University Press tarafından düzenlenen ORA 5 (Oxford Readers’ Academy) Competition sonuçları açıklandı. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında beşincisi düzenlenen ve Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen ödüllü yarışma, öğrencileri kendi bakış açılarıyla bir eseri okumaya, onu hayal edip yeniden canlandırmaya teşvik etmeyi hedeflemektedir. Öğrencilerin hem öğrendikleri yabancı dil becerilerini hem de yaratıcılıklarını sergiledikleri bu yarışmada üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulundan katılan Makine Mühendisliği Bölümü Zorunlu Hazırlık sınıfı öğrencisi Serdar Can Mordoğan birinci olurken, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Zorunlu Hazırlık sınıfı öğrencisi Hamza Kürşat Akburak ise Özel Jüri Ödülü’nü almaya hak kazandı. Arthur Conan Doyle’un “The Hound of Baskervilles” kitabıyla yarışmaya katılan Serdar Can Mordoğan, Sherlock Holmes hayranlığı sebebiyle seçtiği bu kitaba dair bir video hazırlamanın ilginç ve eğlenceli bir deneyim olduğunu belirtti. Charles Dickens’ın “A Christmas Carol” eseriyle yarışmada yer alan Hamza Kürşat Akburak video hazırlarken kullandığı yenilikçi ve dikkat çeken efektler sayesinde kazandığı Özel Jüri ödülünü almanın gurur verici olduğunu ifade etti. Bu süreçte onlara destek olan danışmanları Öğr. Gör. Meltem Baysal Çalışkan’a minnettar olduklarını ve bu yarışmanın dil öğrenme sürecini keyifli ve verimli hale getirdiğini söyleyen öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

ResimResimResim

Bu içerik 27.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 926 kez okundu.