3. Almanca Öğretmenler Günü

Trakya üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ve İstanbul Goethe Enstitüsü işbirliği ile 23 Kasım 2019 tarihinde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde "3. Almanca Öğretmenler Günü" etkinliği yapılmıştır. Yüksekokul Almanca öğretim elemanları ve öğrencilerinin görev aldığı etkinliğe Trakya bölgesinde Almanca alanında görev yapan öğretmenler, öğretim elemanları ve Almanca öğretmen adayları katılmışlardır. 

T.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Doç. Dr. Handan KÖKSAL ve İstanbul Goethe Enstitüsü Müdür Yardımcısı Verena Sommerfeld'in yapmış olduğu açılış konuşmasından sonra yine Verena Sommerfeld "Almanca Öğretmenleri İçin Güncel Hizmet İçi Eğitim ve Materyaller" konulu sunum yapmıştır. Öğleden önce ve öğleden sonra iki oturum halinde eş zamanlı 5 salonda yapılan etkinlerde, Almanca öğretmenlerine ve öğretmen adaylarına farklı içerikte hazırlanmış sunumlar ve uygulamalar yapılmıştır. Öğrenci motivasyonunu arttırmaya yönelik bu çalıştaylarda Almanca öğretiminde müzik, tiyatro, robotik ve dijital medya kullanımı gibi yeni yöntemsel eğilimler uygulamalı olarak anlatılmıştır. Cornelsen, Klett, Hueber ve Türk Alman Kitap Evi temsilcilerinin ayrıca birer sunum ile katıldıkları etkinliğin sonunda yapılan kura çekilişi ile katılımcılara Almanca öğretim materyalleri ile Almanya'ya gidiş dönüş uçak bileti hediye edilmiştir.

Hediye takdiminden sonra bir sonraki Almanca Öğretmenler Günü etkinliğinin planlanması için Yüksekokulumuz ve İstanbul Goethe Enstitüsü arasında görüş alışverişinde bulunularak etkinlik sonlandırılmıştır. 
ResimResimResimResimResimResimResimResimResim
Bu içerik 27.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 3130 kez okundu.