2020-2021 Ek Kontenjan ve Mühendislik Tamamlama ile kayıt yaptıran öğrenciler için Yeterlik ve Kur Belirleme Sınavı

2020-2021 Eğitim-Öretim yılı Ek kontenjan ve Mühendislik Tamamlama ile kayıt yaptıran öğrenciler için 06.11.2020 tarihinde Yeterlik ve Kur Belirleme Sınavı yapılacaktır.

2020-2021 EK KONTENJAN VE MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA İLE KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLER İÇİN YETERLİK VE KUR BELİRLEME SINAVI

USUL VE ESASLAR

 

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

ALMANCA HAZIRLIK, BULGARCA HAZIRLIK VE İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMLERİ

YETERLİK VE KUR BELİRLEME SINAVI İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER

 

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Zorunlu Hazırlık Sınıfları Yabancı Dil Yeterlik ve Kur Belirleme Sınavı tüm dillerde ve seviyelerde 06 Kasım 2020 tarihlerinde çevrimiçi (online), yazılı ve sözlü sınav olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilecektir. Bu sınava sadece 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında yeni kayıt yaptıran ve aşağıdaki listede adı geçen öğrenciler katılabilecektir. Tüm sınavlar Türkiye saatine (GMT+03.00) göre uygulanacaktır.

Çevrimiçi sınava katılım sağlayabilmek için her öğrencinin kurumsal e-posta adreslerine (....@trakya.edu.tr) “Microsoft Teams®” kullanıcı adı ve geçici şifresi gönderilecektir. Bu nedenle her öğrencinin kurumsal e-posta adreslerine erişim sağlayabildiklerini kontrol etmeleri gerekmektedir. E-posta adresine erişim sağlandıktan sonra “Microsoft Teams®” uygulamasının kurulması gerekmektedir. Bu işlemleri tamamlamak için ihtiyaç duyabileceğiniz bağlantılar şunlardır:

  • Kurumsal e-posta hesabınıza giriş yapmak için TIKLAYINIZ.
  • Öğrenci numaranızı öğrenmek için TIKLAYINIZ.
  • Kurumsal e-posta adresinizi öğrenmek için TIKLAYINIZ.
  • Kurumsal öğrenci e-posta sorgulama ve şifre sıfırlamak için TIKLAYINIZ.
  • “Microsoft Teams®” uygulamasını kurmak için TIKLAYINIZ.

Kısmen yabancı dilde öğretim yapılan program (Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği/Elektrik-Elektronik Mühendisliği) öğrencilerine yönelik İngilizce Yabancı Dil Yeterlik ve Kur Belirleme Sınavı, Avrupa Ortak Dil Çerçevesine (AODÇ/CEFR) göre B1 Düzeyinde yapılacaktır.

Yabancı dilde öğretim yapılan Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği/İngilizce Öğretmenliği ve Edebiyat Fakültesi Almanca Mütercim Tercümanlık/Bulgarca Mütercim Tercümanlık/İngilizce Mütercim Tercümanlık öğrencilerine yönelik Yabancı Dil Yeterlik ve Kur Belirleme Sınavı ilgili dillerde Avrupa Ortak Dil Çerçevesine (AODÇ/CEFR) göre B2 Düzeyinde yapılacaktır. Bulgarca Yeterlik ve Kur Belirleme sınavına girecek öğrencilerin bilgisayarlarında Bulgarca fonetik klavye ayarlaması yapması gerekmektedir. Bilgi için TIKLAYINIZ.

 

Tablo 1: Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği İngilizce (B1) Sınav Programı

Sınav İçeriği

Tarih

Saat

Sınav Yeri

1. Oturum: Genel Beceri Sınavı (yazılı)

06.11.2020

10:00 – 11:20

Çevirimiçi

2. Oturum: Konuşma Becerileri Sınavı (sözlü)

06.11.2020

15:00 – 17:00

Çevirimiçi

 

Tablo 2: Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ile Edebiyat Fakültesi İngilizce Mütercim Tercümanlık (B2) Sınav Programı

Sınav İçeriği

Tarih

Saat

Sınav Yeri

1. Oturum: Genel Beceri Sınavı (yazılı)

06.11.2020

10:00 – 11:20

Çevirimiçi

2. Oturum: Konuşma Becerileri Sınavı (sözlü)

06.11.2020

15:00 – 17:00

Çevirimiçi

 

 

Tablo 3: Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği ile Edebiyat Fakültesi Almanca Mütercim Tercümanlık ve Bulgarca Mütercim Tercümanlık (B2) Sınav Programı

Sınav İçeriği

Tarih

Saat

Sınav Yeri

1. Oturum: Genel Beceri Sınavı (yazılı)

06.11.2020

10:00 – 11:20

Çevirimiçi

2. Oturum: Konuşma Becerileri Sınavı (sözlü)

06.11.2020

15:00 – 17:00

Çevirimiçi

 


B1 ve B2 düzeylerinde birinci oturum olarak uygulanacak Genel Beceri Sınavı aşağıdaki bölümlerden oluşur. Yazılı olarak yapılacak olan sınavın süresi 80 dakikadır.  

 

Tablo 4: B1 ve B2 Yeterlik ve Kur Belirleme Sınavı (Genel Beceri)  İçeriği ve Puan Dağılımı

Genel Beceri Sınavı (Yazılı)

Puan

Dilbilgisi

15

Kelime Bilgisi

5

Okuma Becerileri

20

Yazma Becerileri (*)

20



 (*) Yazma Becerileri Bölümünde öğrencilerden verilen konu hakkında bir kompozisyon yazmaları istenmektedir.

B1 ve B2 düzeylerinde ikinci oturum olarak uygulanacak Konuşma Becerileri Sınavı, öğrencilerin konuşma becerilerini çeşitli soru biçimleriyle ölçmeyi amaçlar. Her öğrencinin verilen konu üzerinde ortalama 3-4 dakika serbest konuşması hedeflenir. 

 

Tablo 5: B1 ve B2 Yeterlik ve Kur Belirleme Sınavı (Konuşma Becerileri Sınavı) İçeriği ve Puan Dağılımı

Konuşma Becerileri Sınavı

Puan

Sözlü Sınav

40


Öğrencilerin başarılı sayılabilmesi için ilgili sınavdan 100 puan üzerinden en az 60 puan almaları zorunludur. Yeterlik ve Kur Belirleme Sınavında başarılı olan öğrencilerin durumları Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından kendi fakültelerine bildirilir ve bu öğrenciler hazırlık sınıfı öğretiminden doğrudan muaf tutularak kayıtlı oldukları programın birinci sınıfına devam ederler. Yeterlik ve Kur Belirleme Sınavında başarısız olan ve/veya bu sınava girmeyen öğrenciler yabancı dil hazırlık sınıfına devam ederler.

SINAVLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR 

Yukarıdaki 4 tabloda gösterilen ve çevrimiçi olarak uygulanacak olan Yeterlik ve Kur Belirleme sınavlarına ilişkin önemli hususlar aşağıda belirtilmiştir. Sağlıklı bir sınav süreci için bu hususları dikkate alınız.

1. Sınav ile ilgili Genel Bilgiler bölümünü dikkatlice okuyunuz.
2. Genel Beceri Sınavı ilan edilen tarih ve saatte “Microsoft Forms®” üzerinden çevrimiçi olarak yapılacak olup Dilbilgisi, Kelime Bilgisi, Okuma Becerileri, Yazma Becerileri olmak üzere dört bölümden oluşur.
3. Genel Beceri Sınavına başlarken sınav evrakına tam isim, soy isim ve öğrenci numaranızı yazdığınızdan emin olunuz.
4. Genel Beceri Sınavının linki, öğrencilere üniversitemize kayıt yaptırdıkları sırada atanan “....@trakya.edu.tr” uzantılı kurumsal e-postalarına gönderilecek olup sınav saatinde aktif hale gelecektir. Öğrenciler, sınavdan önce e-postasını öğrenmek ve takip etmekle yükümlüdür.

5. Genel Beceri Sınavının süresi 80 dakikadır. Sınav süresi içerisinde sınavı cevaplamak ve sınav süresi bitmeden önce “GÖNDER” tuşuna basarak sınavın sunucuya gönderilmesini sağlamak öğrencinin sorumluluğundadır. Sınav süresi bitmeden önce “GÖNDER” tuşuna basılmadığı takdirde sınav tamamlanmamış sayılacak ve değerlendirmeye alınamayacaktır. Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, öğrencinin sınav süresi bitmeden “GÖNDER” tuşuna basmamasından kaynaklanan herhangi bir aksaklıktan sorumlu değildir.       
6. Yanlış cevaplar doğru yanıtları etkilemeyecektir. Sınav sonundaki “GÖNDER” butonuna basılmadığı sürece sınav bölümleri arasında geçiş yapmak mümkündür. Boş bırakılan sorular sınavın tamamlanmasına engel olmayacaktır.
7. Teknik aksaklıkları en aza indirmek, soruların daha rahat okunmasını ve cevaplanmasını sağlamak için Genel Beceri Sınavına masaüstü veya dizüstü bilgisayar ile girilmesi tavsiye edilir. Bilgisayarınız yoksa Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 27 Mayıs 2020 tarihinde yapılan duyuruda dijital ortamlara erişimi olmayan öğrencilerin, bulunduğu yerdeki üniversite birimleri öncelikli olmak üzere gerektiği takdirde Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarının bilgisayar ve internet olanaklarına erişebilecekleri bildirilmiştir. Öğrenciler bu kurumlara kendilerine kayıt esnasında verilmiş olan öğrenci belgeleri ve kimlik kartları ile başvurabileceklerdir. Bu olanaktan yararlanmak için ilgili kurumdan randevu almak gerekmektedir.
8. Konuşma Becerileri Sınavı, ayrı bir oturumda yapılacağından bu sınav için kamerası, mikrofonu ve ses sistemi aktif çalışan bilgisayar, tablet veya cep telefonunuzu sınava hazır hale getirmeniz gerekmektedir. Kullanacağınız donanıma (bilgisayar, tablet, cep telefonu) “Microsoft Teams®” programını/uygulamasını kurunuz. “Microsoft Teams®” Konuşma Becerileri Sınavı öncesinde kimlik kontrolü, sınav sırasında öğretim elemanı ile karşılıklı olarak sınavın gerçekleştirilmesi ve sınav esnasında gözlem ve güvenlik amacıyla kullanılacaktır. (Programı/uygulamayı indirmek için TIKLAYINIZ)
9. Konuşma Becerileri Sınavı süresince “Microsoft Teams®” oturumunun, kameranın ve mikrofonun açık tutulması zorunludur.                                   
10. Sınavın sağlıklı şekilde yürütülebilmesi için sessiz ve uygun bir ortamın düzenlenmesi öğrencilerin sorumluluğundadır.
11. Konuşma Becerileri Sınavında kayıt esnasında tarafınıza verilmiş olan Trakya Üniversitesi öğrenci belgesi ve üzerinde tanınabilir bir fotoğrafınızın olduğu başka bir kimliğinizi (T.C. kimlik belgesi, pasaport veya sürücü belgesi) yanınızda bulundurunuz ve sınav başlamadan önce kimlik doğrulaması için kameraya düzgün şekilde gösteriniz.
12. Tarafınızdan kaynaklanan herhangi bir elektrik kesintisi ya da internet bağlantı sorunu itiraz sebebi olarak değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu sorunlara karşı önlem almak öğrencinin sorumluluğundadır.
13. Elektrik veya internet kesintisi gibi teknik nedenlerden dolayı bağlantısı kopan öğrenci sınav süresi içinde sisteme tekrar giriş yapabilirse sınavına kaldığı yerden devam edebilir.
14. Sınav sorularının kopyalanması ve paylaşılması kesinlikle yasaktır.
15. Konuşma Becerileri Sınavı kayıt altına alınacak olup sınav kurallarını ihlal ettiği tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacak ve haklarında Yükseköğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliğine göre işlem yapılacaktır.
16. Sınava giren öğrenciler sınav kurallarını kabul etmiş sayılırlar.


2020-2021 YETERLİK VE KUR BELİRLEME SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLER:

06.11.2020 tarihinde yapılacak olan Yeterlik ve Kur Belirleme Sınavına girecek öğrencilerin listesi için ilgili programın üstüne tıklayınız:

Almanca Öğretmenliği ve Almanca Mütercim Tercümanlık için TIKLAYINIZ

Bulgarca Mütercim Tercümanlık için TIKLAYINIZ

İngilizce Öğretmenliği ve İngilizce Mütercim Tercümanlık için TIKLAYINIZ

Mühendislik Fakültesi için TIKLAYINIZ 

 

Bu içerik 03.11.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 2592 kez okundu.