EK KONTENJANLA GELEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ VE EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN HAZIRLIK SINIFI YABANCI DİL YETERLİK VE KUR BELİRLEME SINAVI

EK KONTENJANLA GELEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ VE EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN HAZIRLIK SINIFI YABANCI DİL YETERLİK VE KUR BELİRLEME SINAVI

 Trakya Üniversitesinde Zorunlu Hazırlık Sınıfı Yabancı Dil Yeterlik ve Kur Belirleme Sınavı 24-25 Ekim 2017 tarihlerinde Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda yapılacaktır.

Hazırlık Sınıfları Yeterlik ve Kur Belirleme Sınavı, Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümleri ve Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Bölümleri için B2 düzeyinde yapılacak olup aşağıdaki bölümlerden oluşur

1. Duyduğunu Anlama: Dinleme sınavı soruları dört bölümden oluşur. Bu bölümler Seçici Dinleme ve Ayrıntılı Dinleme olarak ikiye ayrılır. Dinleme sınavı kitapçıkları öğrencilere dinleme işlemi başlamadan önce dağıtılır ve her bölüm dinlenmeden önce sınav sorularını okumaları için öğrencilere 2 dakika zaman verilir. Dinleme metinleri orijinal materyallerden, CD’den veya kasetten dinlettirilir. Sınav formatı doğrultusunda bazı bölümler bir kez bazı bölümler ise iki kez dinlenir. Her bölüm için dinleme işlemi sona erdiğinde öğrencilere cevaplarını kontrol etmeleri için süre tanınır. 

2. Okuma: Okuma sınavı dört bölümden oluşur ve sorular çoktan seçmelidir. Her bölüm farklı türde sorular içermektedir. Bu bölümlerde öğrenciler önce soruları okur ve gerekli bilgiyi metin içinde bulur. 

3. Yazma: Yazma sınavı iki bölümden oluşmaktadır. Bu bölümlerde öğrencilerin iki farklı konu üzerine iki kompozisyon yazmaları istenmektedir.  Öğrencilerin verilen konunun içerdiği yardımcı fikirleri kullanarak yazmaları beklenir. Öğrenciler diledikleri konudan başlayabilirler. Değerlendirme aşamasında yetkinlik, akademik yabancı dil ve düşüncelerin uyumlu bir biçimde ifadesi esas alınır.

4. Dilbilgisi: Dilbilgisi sınavı beş veya altı bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler dilbilgisi kurallarının tümünü sınayacak şekilde hazırlanmaktadır. Bu bölümlerde öğrenciler gerekli bilgiyi metin içine yerleştirir, metin içinde ilgili düzeltmeyi ya da eşleştirmeyi yaparlar. 

5. Konuşma: Konuşma sınavı öğrencilerin konuşma becerilerini çeşitli soru biçimleriyle ölçmeyi amaçlar. Sorular verilen bir resim, konu, deyim, atasözü, vb. hakkında bireysel ya da karşılıklı konuşmayı içerir. Her öğrencinin verilen konu üzerinde konuşması beklenir.

SINAV TARİHİ / SAATİ / YERİ:

SINAV İÇERİĞİ

SINAV TARİHİ

SINAV SAATİ

SINAV YERİ

Dilbilgisi

24 Ekim 2017

11:30

T.Ü. YDYO Konferans Salonu

Okuma Becerileri

24 Ekim 2017

14:00

T.Ü. YDYO Konferans Salonu

Yazma Becerileri

24 Ekim 2017

15:30

T.Ü. YDYO Konferans Salonu

Duyduğunu Anlama Becerileri

25 Ekim 2017

09:00

T.Ü. YDYO D-103

Konuşma Becerileri

25 Ekim 2017

10:00

T.Ü. YDYO D-103

Bu içerik 06.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1090 kez okundu.