Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda akreditasyon hazırlık çalışmaları başladı

Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda akreditasyon hazırlık çalışmaları başladı. Pearson Qualifications International Türkiye Satış Danışmanı İsmail Cem Sezer Yabancı Diller Yüksekokulu konferans salonunda 9 Ocak 2018 tarihinde düzenlenen toplantıda akademik ve idari personele yüksekokulumuzun akreditasyon süreciyle ilgili bilgi verdi.

Nitelikli yönetim ve eğitimin belgelendirilmesi anlamını taşıyan akreditasyon süreci ve işleyişiyle ilgili geniş kapsamlı değerlendirmenin yapıldığı toplantıya katılan akademik ve idari personel ön hazırlık, başvuru belgeleri, sürecin işleyişi, denetleme aşamaları gibi konulardaki sorularına cevap bulma şansına sahip oldular.

Yüksekokul yetkilileri akreditasyon sürecinin gerektirdiği tüm çalışmaların ivedilikle ve özenle yapılacağını, bu konudaki başarılı örneklerin takip edileceğini, oldukça verimli ve yararlı geçen toplantının benzerlerinin sürecin ileriki aşamalarında da düzenleneceğini belirttiler. Akreditasyon sürecinin başarıyla tamamlanması halinde eğitim ve yönetim niteliği ve kalitesi bakımından yetkinliklerini ıspatlamış, öğrencilerine uluslararası tanınırlığa ve geçerliliğe sahip eğitim verdiklerini belgelemiş ve kurumsal yapısını güçlendirmiş olacaklarını belirten yetkililer okullarının tercih edilirliğine, öğrenci memnuniyetine ve eğitimine olumlu katkı sağlayacak süreçle ilgili çalışmalara en kısa zamanda başlanacağını ifade ettiler. 
Ek Resimler
Bu içerik 10.01.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 567 kez okundu.