YDYO Pearson Toplantısına Katıldı

2018 yılında Pearson Assured tarafından akredite edilen Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, 100’ü aşkın ülkede eğitim ve öğretim tecrübesine sahip Pearson Assured Akreditasyon Kuruluşu tarafından 21-23 Mart 2019 tarihleri arasında İzmir, Çeşme’de düzenlenen konferansa katıldı.  Konferans, akredite olmuş veya akreditasyon sürecini tamamlamak üzere olan diğer devlet ve vakıf üniversitelerinin YDYO yöneticilerinin bir araya gelerek, çeşitli temaslarda bulunmalarına ve süreçle ilgili tecrübeleri paylaşmalarına fırsat tanımıştır.

Konferansta, Pearson’ın 2017 yılında yayınladığı «Geleceğin Yetkinlikleri» raporundan elde edilen sonuçlar “İstihdam Edilebilirlilik Becerileri” adlı sunumla tanıtılarak, teknolojinin ekonomimizi ve iş gücü pazarımızı değiştireceğini, işverenlerin ve çalışanların ihtiyaç duyacakları becerileri tekrardan değerlendirmesi ve bunun için de eğitim sisteminin güncellenmesi gerektiği konusu tartışılmıştır. Bu rapora göre,  mevcut iş gücünün %20’si gelecekte küçülmesi öngörülen mesleklerde; %70’in gelecekte ne olacağını kesin olarak bilmediğimiz işlerde; %10’un gelecekte büyüyerek daha fazla kişinin istihdam edileceği sağlık ve eğitim mesleklerinde çalışacağı ön görülmektedir.  Bu öngörüler dikkate alınarak günümüz neslini gelecekte olması beklene değişime hazır ve yetkin bir şekilde hazırlamanın günümüz eğitim hedeflerinin başlıca sorumluluklarından biri olması gerektiği üzerinde durulmuştur. Geleceğe hazır ve yetkin bireylerin nasıl bir eğitime ve ne gibi becerilere ihtiyacı olduğu ve yabancı dil öğretirken, akademik becerileri ve istihdam becerilerini de geliştirmenin mümkün olup olmadığı tartışılmıştır.

Konferans, Bayer Türk Tüketici Sağlığı Satış Müdürü Buğrahan Atabay’ın günümüzde ve gelecekte iş dünyasında talep edilebilecek yetkinliklerin tanıtıldığı “Kurumsal Dünya Yeni Mezunlardan Ne Bekliyor?” konulu sunumu ile devam etmiş ve konferansın birinci günü, Pearson Merkez Yönetimi Müdürü Sally Peacock’un “How does Pearson check the quality?” adlı sunumunun ardından tamamlandı.

Konferansın ikinci günü, Grant Kempton ve  Ken Beatty, “Employability Skills Scenario” adlı sunumlarının ardından aynı konuda düzenledikleri çalıştayda hazır bulunan YDYO yöneticilerinden bir istihdam senaryosu yaratmalarını istedi. Çalıştayın sonunda, gruplar tarafından hazırlanan senaryolar her grup tarafından tanıtılarak, olası senaryo çözümleri bir araya getirildi.
ResimResimResimResimResimResimResim

Bu içerik 25.03.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 172 kez okundu.